Am ajuns pe inserat în fata farului vechi de zeci de ani care anunță intrarea în golful atât de intim al insulei Kea sau Tzia, cum îi spun grecii. Vremea era excelenta, soarele apunea intr-o minge de foc aproape stinsă, iar liniștea domnea printre catargele de lemn ale vechilor bărci de pescari. Am intrat pana aproape de marina înconjurată de restaurantele pline de turiști, unde murmurul discuțiilor marinărești și al poveștilor pescarilor de ocazie, se auzea de la 1 mila depărtare. Căpitanul Adi F a anuntat ca dorește sa acosteze între doua bărci legate deja și ne-a indicat ce “mișcări” avem a face. Ca într-o echipa de rugby, unde toți sunt atenți unul la celălalt și se ajuta la prima mișcare a uneia dinte sprâncenele coechipierilor, am reușit sa acostam de la prima încercare fără probleme, aceasta pentru ca și echipajul era format din mateloți cu ceva experiență pe bărci. Am coborât, după ce am fost ajutați de un localnic foarte drăguț care ne-a legat parama din vânt.

Aerul insulei Kea este unul plin de miresme îmbietoare de flori galbene și mov, este o ambianta la care cu greu ai renunța dacă nu ar fi chiar necesar sa faci asta, iar drumul către port este unul care seamănă foarte tare cu o serpuire de pe un munte de mici dimensiuni, dar strajit din stânga de un perete din roca vulcanică foarte impunător, iar în dreapta după o minunata pajiște plina de un curcubeu de flori de câmp, se întinde maiestuoasa Marea Egee care este a doua noastră mare iubire, bineînțeles după familie :).

Cred cu tărie ca trebuie sa încerci aceasta locație, care pe langa frumusețea naturala, este și o așezare strategica a navigatorilor în drumurile lor către și dinspre Atena. Despre restaurante și mâncarea specifica nu mai este cazul sa relatez pentru ca este la rang de arta în Grecia, cam în toate locurile colindate de noi (și nu au fost putine).

Intr-un final am adormit pe barca, legănați de valurile marii cu adevărat albastre și pe ritmurile unei melodii tradiționale grecești și credeți-ma a fost….idilic.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish