Intrarea către Poros este una maiestuoasa făcându-se printr-o poarta care este formată dintr-o stâncă imensa la babord și coasta insulei la tribord, care dezvăluie ușor în timp ce te apropii, o mică biserica în stilul tradițional grecesc, albă simpla și cu arhitectura zonei.

Viteza este cea legala la prima poziție a acceleratoarelor, iar ochii nu ți se pot dezlipi de pe frumusețile care ni se deschid în fata și laterale. Este un joc al culorilor îmbinat între vechile bărci pescărești și casele atât de simple și frumoase care strajuiesc pereții bătrâni ai Porosului. Spectacolul acestei așezări omenesti ți se “aseaza” definitiv în memorie și în suflet.

Descrierea insulei Poros

Poros este o mică pereche de insule grecești din partea de sud a golfului Saronic, la aproximativ 58 km sud de portul Pireu din Atena și separată de Peloponez printr-un canal maritim de 200 m lățime, cu orașul Galatas pe continent strâmtoare

Am acostat destul de ușor, dat fiind faptul ca marina din Poros este mai tot timpul anului plina, și cu o bucurie imensa am revăzut cafenelele care ne-au “trezit” în atâtea dimineți.

Avem amintiri multe și minunate din aceasta insula, de la participări la regata “Catamarans Cup”, unde am câștigat odată locul doi la concursul de gătit :), pana la zile de plimbări cu Atv-urile și ședințe foto făcute în vârful muntelui la ceasul care anunță ora exactă de sute de ani, mese cu mâncăruri deosebite și multe momente care mai de care mai “de ținut minte”.

Este o insula de văzut neaparat, iar dacă drumurile vieții va poarta în acea zona pe continent, puteți trece foarte ușor cu un taxi-boat sa o vizitați, merita.

5 Comments

 1. 7 November 2018 at 13:07
  Sonya Reichert

  Fugit et eveniet ad omnis enim tempore rerum. Perferendis maiores a culpa sit earum possimus sapiente. Iusto molestiae quisquam sint in aspernatur quod quam.

  • 8 November 2018 at 8:41
   Chris Karter

   Curabitur risus purus, ornare at pulvinar ac, tempor et lacus. Sed a ornare dolor, ac aliquam ipsum. Aliquam dignissim ut lorem eget tristique. Nulla in commodo justo. Vestibulum eu nunc ac metus rhoncus commodo. Nunc ut risus vehicula, egestas diam nec, hendrerit massa.

   • 8 November 2018 at 9:30
    Chris Karter

    Sed dolor ligula, dictum ac mattis nec, sagittis non ipsum. Integer sollicitudin nunc vitae nisi facilisis, sed rutrum elit vestibulum.

    • 8 November 2018 at 9:35
     Dr. Emma Stone

     Aenean sem quam, malesuada non venenatis non, porta et magna. Donec nec urna eget sapien ornare tristique. Quisque ac accumsan leo. Curabitur elementum ligula in libero dictum, eu placerat lacus posuere.

 2. 7 November 2018 at 13:07
  Ms. Karine Macejkovic DDS

  Reiciendis rerum ipsam sed repellendus et aliquid. Animi voluptas esse quis occaecati et et aut molestiae.

  Aspernatur minima velit ea quidem magnam praesentium vel. Sit sapiente deserunt quod totam. Cum inventore quis nisi laborum consequatur dicta numquam.

  Minima repellendus autem illo unde quaerat necessitatibus. Architecto quod doloremque enim eos voluptate. Dolorem ut consequatur maiores autem doloribus.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish